Καθυστερούν οι αποζημιώσεις από τις απαλλοτριώσεις της Εγνατίας Οδού

Καθυστερούν οι αποζημιώσεις από τις απαλλοτριώσεις της Εγνατίας Οδού

Αρ. Πρωτ. 14120/31.03.2011

Προς Υπουργούς:

- Οικονομικών

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται στην καταβολή των αποζημιώσεων, που αφορούν στις απαλλοτριώσεις για την κατασκευή της Εγνατίας Οδού. Οι ιδιοκτήτες εκτάσεων στα χωριά Ασκός, Βαγιοχώρι του Δήμου Βόλβης και Περιβολάκι του Δήμου Λαγκαδά, ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις από τις απαλλοτριώσεις. Το εναγόμενο Ελληνικό δημόσιο ισχυρίζεται, ότι οι ενάγοντες ιδιοκτήτες των απαλλοτριωθέντων εκτάσεων ως ωφελούμενοι ιδιοκτήτες βαρύνονται με αυτοαποζημίωση στις δαπάνες απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του έργου. Το δημόσιο, όμως, δεν τους κατέβαλλε ως όφειλε τις αντίστοιχες αποζημιώσεις.

Ενώ, λοιπόν, έχουν επιδικαστεί τα ποσά, που το Ελληνικό δημόσιο οφείλει να καταβάλλει στους ιδιοκτήτες και πρόκειται για αμετάκλητες τελεσίδικες αποφάσεις, ακόμη οι ίδιοι δεν έχουν λάβει τα χρηματικά ποσά που δικαιούνται. Οφείλουν τα συναρμόδια Υπουργεία να επιληφθούν του θέματος και να συντομεύουν τις διαδικασίες, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να λάβουν, αυτά που τους αντιστοιχούν.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Πότε προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να καταβάλλουν τις αποζημιώσεις των απαλλοτριώσεων για την κατασκευή της Εγνατίας Οδού στους ιδιοκτήτες στα χωριά  Βαγιοχώρι, Ασκός και Περιβολάκι;

Απαντήσεις Υπουργείων